Heb je een vraag?

Je kan steeds bij ons terecht voor ondersteuning

  • by:
  • September 19th, 2023
  • Category:

Scrada: eenvoudig delen met uw accountant


WASP is gekoppeld aan Scrada, zodat u per dagontvangstenboek een koppeling kan opzetten.

Scrada

Scrada is een digitaal dagontvangstboek voor ontvangsten en kasboek dat voldoet aan de wetgeving, en dit maakt het eenvoudig om deze gegevens te delen met uw accountant.

 

Wat is een dagontvangstenboek?

In een dagontvangstenboek schrijf je alles op wat je hebt verkocht zonder een factuur te maken. Als je wel een factuur maakt voor je producten of diensten, hoef je ze niet in het dagontvangstenboek te zetten. Je moet elke dag minstens één ding in je dagontvangstenboek noteren, zelfs als je met vakantie bent, ziek bent, of je zaak gesloten is. Zet gewoon 'nul ontvangsten' op die dagen. Als je meerdere winkels hebt, moet je naast het dagontvangstenboek voor elke winkel ook een centraal boek bijhouden. Hierin schrijf je per aangifteperiode het totaal van elk dagontvangstenboek op

 

Wat is een kasboek?

Een kasboek is als een financieel dagboek voor je kleingeldavonturen! Hier schrijf je al je cash ontvangsten en uitgaven in. Denk aan cash betalingen van klanten, geld dat je uit de bank haalt en in je kassa stopt, cashbetalingen aan leveranciers, en dat beetje geld dat je uit je kassa haalt voor persoonlijke uitgaven – kortom, alles wat met cash te maken heeft!

Mensen willen nog wel eens een kasboek en een dagontvangstenboek door elkaar halen. In een dagontvangstenboek noteren we alle verdiensten waarvoor we geen bonnetje maken, terwijl het kasboek alle cashverrichtingen bevat. Je kunt je kas eigenlijk zien als een soort privé-bankrekening, maar dan alleen voor contant geld.

De boekhoudregels verplichten je om een kasboek bij te houden als je met cash inkomsten of uitgaven te maken hebt. En het goede nieuws is dat je geen fancy kassasysteem hoeft te hebben – een sigarendoos werkt ook prima om je cash in te bewaren. Een echt kasregister is alleen verplicht als er veel cashtransacties zijn.

 

WASP & Scrada

WASP is naadloos geïntegreerd met Scrada, waardoor je de mogelijkheid hebt om per dagontvangstenboek een specifieke koppeling op te zetten. Bovendien kun je selecteren of je alle filialen wilt opnemen in één dagontvangstenboek of slechts specifieke filialen.

 

Scrada haalt volgende gegevens op uit Wasp Software:

  • omzetcijfers kastickets
  • betalingswijze kastickets
  • verkoopfacturen
  • betalingen verkoopfacturen
  • kastellingen

 

Scrada haalt de omzetcijfers van de kastickets op vanaf de eerstvolgende ingave datum in het dagontvangstenboek. Zijn de dagontvangsten ingegeven t.e.m. 15/10, dan gaat Scrada de gegevens ophalen uit Wasp Software vanaf 16/10. Start het dagontvangstenboek op 1/10, dan worden de gegevens vanaf 1/10 opgehaald uit Wasp Software.

Voor de verkoopfacturen kunt u kiezen vanaf welke datum de verkoopfacturen moeten gedownload worden uit Wasp Software. Is er geen omzet voor een bepaalde dag in Wasp Software dan zal er automatisch een 0 ingeschreven worden in Scrada.

Contacteer ons via support@waspsoftware.com indien u gebruik wil maken van deze functionaliteit! 

Ambachtsstraat 8
9700 Oudenaarde
+32 (0) 9 231 89 03
BE 0454 518 442
Fraeye Group