Heb je een vraag?

Je kan steeds bij ons terecht voor ondersteuning

  • by:
  • January 28th, 2022
  • Category:

Boost je verkoop tijdens Valentijnsdag met onze tips! (Bron: Channable)


We begrijpen dat niet iedereen items verkoopt die per se geschikt zijn voor Valentijnsdag. Voor degene die dat wel doen hebben we een aantal tips, maar er zijn ook andere manieren om het beste uit deze feestdag te halen.

heineken
hema
nuon

Wees creatief met Valentijnsdag

Je hoeft niet per se knuffelberen of chocola te verkopen om te adverteren tijdens Valentijnsdag. Een hoop bedrijven bedenken op andere manieren een creatieve inhaker, en creëren op die manier dus content om hun, niet romantische, items te adverteren:

Heineken, Nuon en Hema, en hun producten, zijn niet de eerste bedrijven waar je aan denkt bij het thema Valentijnsdag. Toch hebben zij door middel van creatieve content de aandacht weten te trekken voor hun niet-romantische producten. Door deze content zelf te creëren kun je er met bijvoorbeeld humor voor zorgen dat (potentiële) klanten een bezoekje brengen aan je webshop.

Met behulp van Channable kun je deze content eenvoudig verspreiden. Indien je al informatie over je klanten in een datafeed hebt staan, kun je deze informatie uploaden in Channable en vervolgens een custom CSV-bestand maken met een specifieke doelgroep.

Je kunt bijvoorbeeld een CSV-bestand maken met alle klanten die kort geleden een bepaald item hebben aangeschaft en een nieuwsbrief creëren waarin een bepaald product wordt gepromoot dat perfect past bij die desbetreffende laatste aankoop. Gebruik hierbij een leuke inhaker, zoals bij de voorbeelden hierboven.

 

channablevalentijn

Geef feeds een romantisch tintje

Verkoop jij wel items die iets met Valentijnsdag te maken kunnen hebben zoals cadeautjes, sieraden, chocolade of producten met een sensueel tintje? Op de volgende manieren kun je je feeds aantrekkelijker maken.

Met Channable kun je eenvoudig producttitels of beschrijvingen aanvullen met zoekwoorden en andere informatie. Gebruik zoekwoord tools om achter de populairste zoekwoorden te komen, veel kopers zoeken namelijk naar items zonder merk of gericht op hun eigen locatie. Door het gebruik van de ‘combineer waarde’ regel in Channable kun je bepaalde woorden of zinnen toevoegen aan je titels en beschrijvingen, zoals ‘Perfect voor Valentijnsdag’. Ook kun je deze regel gebruiken om een klant te informeren over de levertijden, door deze in de titel of beschrijving te zetten. Dit is met name handig voor klanten die nog last-minute een cadeautje willen kopen voor Valentijnsdag!

channablevalentijn2

Gebruik een remarketing strategie om de verkoop van je Valentijnsdag producten naar een nog hoger niveau te brengen. Remarketing kan ervoor zorgen dat klanten daadwerkelijk overgaan tot het aanschaffen van de producten die ze in hun winkelmandje hebben gestopt. Facebook is een populair remarketing kanaal omdat je eenvoudig doelgroepen gebaseerd op geslacht, leeftijd en dergelijke kunt targeten.

Selecteer Facebook uit de selectie van kanalen om deze als nieuwe feed toe te voegen. Om hierbij tijd te besparen is het mogelijk om in Channable een gehele feed die je al eens eerder gemaakt hebt te dupliceren, zodat je dit niet nog een keer hoeft te doen.

Verspreid de Channa-liefde!

Of je nu lampen, vakanties of sensuele producten verkoopt, Valentijnsdag kan rendabel zijn voor iedereen. Neem contact met ons op om gebruik te maken van Channable’s features.

Ambachtsstraat 8
9700 Oudenaarde
+32 (0) 9 231 89 03
BE 0454 518 442
Fraeye Group