Heb je een vraag?

Je kan steeds bij ons terecht voor ondersteuning

  • by:
  • October 6th, 2022
  • Category:

Regering verplicht elektronisch betaalsysteem in elke winkel (retaildetail.be)


Vanaf midden dit jaar moeten alle handelszaken in België hun klanten de mogelijkheid bieden om elektronisch te betalen. Dat heeft de regering beslist.

Fraudebestrijding

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem lanceerde vorig jaar al het voorstel om een elektronische betalingsoptie voor handelaars te verplichten, als onderdeel van een actieplan voor fraudebestrijding. Nu is het voorstel opgenomen in de programmawet, die door de regering vorige vrijdag werd goedgekeurd.

Concreet zullen alle handelaars vanaf 1 juli 2022 elektronisch betalen moeten toelaten. Cashbetalingen blijven dus wel mogelijk, maar klanten moeten ook de mogelijkheid hebben om digitaal af te rekenen. De handelaar mag wel zelf het elektronisch betaalsysteem kiezen, meldt De Tijd. Er komt dus geen verplichting om een betaalterminal te installeren, want ook apps als Payconic zijn toegelaten.

Het is niet geweten hoeveel handelszaken op dit moment nog geen elektronische betalingen accepteren. De minister wil met de maatregel vooral de fraude in bepaalde sectoren terugdringen. In die zin hoopt hij op een effect zoals bij de invoering van de witte kassa in de horeca zes jaar geleden. De aangegeven omzet van restaurants is sindsdien veel sterker gestegen dan die van de cafés, waar de witte kassa niet verplicht is.

 

Geen fiscale ondersteuning

Van Petegem voorzag aanvankelijk ook enkele fiscale stimuli om de kleinhandel te ondersteunen. Kleine zaken, vrije beroepers en verenigingen met veel kleine transacties zouden een kostenaftrek van 120% bekomen voor de huur en transactiekosten van een terminal. Maar binnen de regering werd daarover geen akkoord gevonden, vooral omdat het onrechtvaardig zou zijn ten opzichte van de handelaars die al veel langer een elektronische betaaloptie voorzien.

 

Contacteer ons gerust voor meer info betreffende onze P400 terminal:

De P400 is een geavanceerde pinpadterminal ontworpen voor veiligheid, comfort en meer interactie met klanten. Koppel de P400 met jouw softwarepakket of kassa voor een optimale klantgerichte betaaloplossing waar je jarenlang op kan vertrouwen.

  • Een kassagekoppelde betaalterminal

  • Voldoet aan de meest recente veiligheidseisen.

  • Geschikt voor communicatie via een vaste internetlijn

  • Ingave bedrag is niet meer nodig. Dit wordt automatisch aangestuurd door jouw kassasysteem.

Met de CCV Pinpad P400 ben je klaar voor de toekomst. De betaalterminal ondersteunt contactloos en QR-betalen, accepteert credit-, loyalty-en giftcards.

Qua look en feel is het een stijlvolle, moderne terminal die mooi oogt op jouw toonbank of vast afrekenpunt.

 

p400
Ambachtsstraat 8
9700 Oudenaarde
+32 (0) 9 231 89 03
BE 0454 518 442
Fraeye Group