Heb je een vraag?

Je kan steeds bij ons terecht voor ondersteuning

  • by:
  • August 10th, 2021
  • Category:

Bouw relaties op met klanten via e-mailmarketing.


E-mailmarketing is het per e-mail verzenden van marketingboodschappen naar potentiële en bestaande klanten met als doel om iets te verkopen, klanten te informeren of om loyaliteit te verkrijgen. E-mail is een ‘beheerd’ digitaal marketingkanaal, wat wil zeggen dat de afzender de volledige controle heeft over de inhoud en verspreiding. Marketing via e-mail werkt vaak het best wanneer de e-mails persoonlijke en relevante informatie bevatten en worden gestuurd naar een gerichte doelgroep.

Waarom is e-mailmarketing zo belangrijk voor webshops?

Het probleem met websiteverkeer is dat de meeste nieuwe bezoekers nooit meer terugkomen, zelfs bij heel gericht verkeer, tenzij je actie onderneemt om ze terug te lokken.

Door een mailinglijst op te bouwen en een pakkende boodschap op te stellen kun je proberen dat verkeer bij je te houden.

Zoekmachines en socialemediaplatforms zijn ideaal om ontdekt te worden door potentiële klanten, maar met e-mail kun je je relaties met bestaande klanten warm houden en versterken.

E-mail is ook een goede manier om klanten aan te moedigen opnieuw iets te kopen. Voor veel bedrijven zijn terugkerende klanten essentieel, omdat ze daardoor minder nieuwe klanten nodig hebben en zo de acquisitiekosten kunnen drukken.

Het unieke aan e-mailmarketing is dat e-mails geschikt zijn om zowel nieuwe als bestaande klanten aan te sporen tot een aankoop.

Set up and Manage your own Mailchimp campaigns

 

Waarom MailChimp?

MailChimp is de marktleider op het gebied van e-mailmarketing software. Zo is MailChimp een van de meest innovatieve spelers in de markt en is gratis te gebruiken.

Met Mailchimp zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om design. Er zijn templates voor iedere gelegenheid.

Denk bijvoorbeeld aan:

    • Het verwelkomen van nieuwe potentiële klanten. Vertel jouw persoonlijke verhaal als zelfstandig ondernemer of van jouw bedrijf. Puur om direct een goede eerste indruk achter te laten.
    • Lanceringen van nieuwe producten en diensten. Laat zien wat je in je mars hebt en welke waarde je kan toevoegen om te voorzien in concrete problemen en behoeftes. Inclusief aantrekkelijke kopteksten, opvallende afbeeldingen en een duidelijke oproep tot actie.
    • Promoties voor meer verkopen. Trek jouw ideale klanten aan met speciale aanbiedingen, krachtige succesverhalen en ervaringen van jouw beste klanten.

Koppeling tussen Gemshop en MailChimp:

Wij voorzien een koppeling tussen de Gemshop en MailChimp waardoor de emailadressen van de klanten makkelijk getransfereerd worden.

Interesse om te werken via emailmarketing na het lezen van dit artikel? Heb je vragen over deze koppelingen of over de prijzen? Contacteer ons team dan nu via support@waspsoftware.com of 09 231 89 03. We helpen je graag verder! 

Ambachtsstraat 8
9700 Oudenaarde
+32 (0) 9 231 89 03
BE 0454 518 442
Fraeye Group